MythTV.dk

Dansk MythTV forum og hjemsted for den danske oversættelse af MythTV

You are not logged in.

#1 25-03-2010 23:21:05

StefanG
Member
Registered: 25-03-2010
Posts: 26

Kombineret FE/BE

Hardware

Processor:             AMD Sempron 64 2800+
RAM:                     1024MB 533Mhz SDRAM
Bundkort:             Asus M2NPV-VM
Grafikkort:            Onboard geforce 6
Harddisk:             400GB
Tuner kort:          Haupager PVR-150
Fjernbetjening:   Imon pad (power on by remote)
LCD:                    Imon vfd


Jeg havde først et tuner kort med software dekoder, som jeg aldrig fik til at fungere ordentlig, så købte jeg PVR-150 som fungerer uden problemer.

Det er et krav et mediecenteret kan tændes fra sofaen og det problem løser Imon på en fin måde. Selve pad'en på fjernbetjeningen fungerer dog ikke helt optimalt pga. driveren, men det skulle være rettet i de nyere versioner.


Software

Mythbuntu 9.04
Mythtv 0.21-fixes (sidst opdateret i sommers)


Jeg henter program data fra ontv.dk (jeg er pro medlem). Jeg skiftede fra xml grabberen da DR lavede om på deres hjemmeside design, og  grabbenren derfor ikke virkede i en periode. Det var ikke særligt populært da kærestens serier ikke blev optaget mere! Så nu betaler jeg for de data.

Stabilitet er meget vigtigt, det er også grunden til at jeg ikke har opdateret i længe. I en periode syntes jeg at det gav problemer hver gang jeg opdaterede.


Ekstra
Ved tryk på power knapper på kabinettet lukkes mythfrontend og derefter bestemmer mythwelcome hvornår mediecenteret lukkes, ligsom når man trykker på sluk på fjernbetjeningen.

Jeg har en oversigt på min igoogle side over de næste optagelser. (http://sites.google.com/a/thewhytehouse … glegadgets) Da mit system kun er tændt når det bruges, uploader jeg xml status filen til en webserver og derfra hentes der så data til igoogle.

Ulempen ved et system som selv starter op når det skal bruges og lukke ned når det er ledigt er, at man ikke kan sætte et program til at blive optaget når man er i byen. Jeg har sat en en side op på min synology NAS som via WOL kan starte mediecenteret. Jeg har dog ikke turde sætte mediecenteret direkte på internettet endnu, da jeg jo ikke bruger opdateret software.


Fremtid
Jeg planlægger at opdatere til mythbuntu 10.04 og så bliver jeg nok hængende der et stykke tid.
Jeg skal have fundet en løsning så jeg kan få en HDMI udgang, men det  betyder nok et helt nyt mediecenter.

/Stefan

Offline

#2 27-03-2010 21:10:14

Kenni
Administrator
From: trunk/mythtv/i18n
Registered: 17-02-2010
Posts: 639
Website

Re: Kombineret FE/BE

StefanG wrote:

Det er et krav et mediecenteret kan tændes fra sofaen og det problem løser Imon på en fin måde.

Hvordan gør du dette? Er det bare at du udnytter, at pad'en er en mus og så kan få systemet til at tænde, på samme måde som det ville gøre, hvis du bevægede en tilsluttet mus?

StefanG wrote:

Jeg har en oversigt på min igoogle side over de næste optagelser.

Hehe, fedt...det er sjovt at se hvad andre brugere finder på med deres setup smile

Offline

#3 30-03-2010 17:09:57

StefanG
Member
Registered: 25-03-2010
Posts: 26

Re: Kombineret FE/BE

Kenni wrote:
StefanG wrote:

Det er et krav et mediecenteret kan tændes fra sofaen og det problem løser Imon på en fin måde.

Hvordan gør du dette? Er det bare at du udnytter, at pad'en er en mus og så kan få systemet til at tænde, på samme måde som det ville gøre, hvis du bevægede en tilsluttet mus?

Power knappen i kabinettet forbindes til IR modtageren som så igen forbindes til bundkortet, hvor knappen tidligere var tilsluttet. Der skal selvfølgelig strøm til IR-modtageren men det klares med et kabel der følger med i pakken.

Et tryk på tænd knappen på fjernbetjeningen svarer til at trykke på knappen på kabinettet. Når først mediecenteret kører, kan man via lirc få tænd knappen på fjernbetjeningen til at gøre andre ting ligesom de andre knapper, f.eks. lukke mythfrontend.

Den kode som fjernbetjeningen sender for at tænde er desværre lidt speciel. Jeg har forsøgt at "lærer" en MCE fjernbetjening at tænde mediecenteret men det fungerer ikke. Jeg kan ellers bedre lide denne fjernbetjening.

/StefanG

Offline

#4 02-04-2010 22:18:06

Miwer
Member
Registered: 09-03-2010
Posts: 31

Re: Kombineret FE/BE

Hej StefanG,

Interessant enhed (Imon).

Jeg løste problemet ved at bygge en modtager selv, med inspiration fra denne side:
http://www.tb-electronic.de/vdr/ir_controller.html

Denne her, kan du så konfigurere til at genkende sluk tasten på den controller du nu vælger at benytte (i stedet for at du skal kode din fjernbetjening til den sekvens, som modtageren genkender).
Eneste ulempe er, at den er seriel og kræver en COM port...  men det virker smile

Jeg lavede en modificeret udgave, der virker både til et WOL stik, men også til power knappen, som du beskriver.

Offline

#5 27-04-2012 22:33:24

StefanG
Member
Registered: 25-03-2010
Posts: 26

Re: Kombineret FE/BE

Da det gamle mediecenter stod af, har jeg købt nyt. Det blev en Asrock CoreHT 252b med følgende specifikationer:

Processor           Intel Core i5 2520M
RAM:                     4GB
Grafikkort:            Intel HD Graphics 3000
Harddisk:             500GB

Der medfølger en MCE fjernbetjening som kan starte mediecenteret fra slukket (S5). Jeg synes dog den er lidt for lille så jeg har fundet min gamle MCE fjernbetjening frem. Den er fuldstændig kompatibel. (http://www.mythtv.org/wiki/File:MCE-Remote-2.jpg) Og så kan den programmeres til at starte TV'et, og styre volumen på TV'et.

Jeg bruger HDMI udgangen og det virker fint. Under lyd indstillingerne i mythtv skulle jeg vælge en anden lyd udgang, men det gav helt sig selv da der stod noget med HDMI og Samsung i hjælpe teksten.

Som tuner valgte jeg en HDHR3-EU. Jeg er lidt træt af at have endnu en boks der altid står tændt, men den virker godt. Indstillinger gik rimeligt smertefrit takket være guiden som findes her i forumet. Det er lækkert at have fået digital tuner og så 2 stk af slagsen.

Den starter automatisk for at optage og en fast en gang om dagen for at hente guide data fra ontv.dk. De gamle scripts skulle flyttes over, og tilrettes lidt. Både curl og mythfilldatabase har fået ændret lidt på argumenterne siden mythbuntu 10.10.

Mediecenteret er installeret med Mythbuntu 12.04. Airplay er aktiveret og fungere også fint. Det eneste problem jeg har set er at billedet hakker i live tv, men det bruger vi aldrig, så jeg har ikke undersøgt det nærmere.

I alt en lidt dyr løsning, men alt var installeret og fungerede efter en enkelt lang aften, og WAF er helt i top.

Den starter hurtigere, støjer mindre, har bedre fjernbetjening (Den gamle havde nogle særheder), to optagelser på en gang og så digital.

Mvh

StefanG

Offline

Board footer

Powered by FluxBB