MythTV.dk

Dansk MythTV forum og hjemsted for den danske oversættelse af MythTV

You are not logged in.

#1 15-05-2010 17:28:47

storner
Member
Registered: 15-05-2010
Posts: 2

Størners setup

Jeg har en dedikeret backend, som står nede i  kælderen, og en frontend i stuen koblet på mit Sony TV.

Signal-mæssigt har jeg kabel-TV (YouSee), men kan også uden problemer tage DVB-T - jeg kan se Gladsaxe senderen fra mit soveværelsesvindue (bor i Vanløse), så der er fin dækning. Kan faktisk få signal på en stue-antenne, selv nede i kælderen.


Backend
Kabinet: Et gammelt mini-tower kabinet der var tilovers. Strømforsyningen var død, så den måtte udskiftes.
Bundkort: Gigabyte GA-G31M-ES2L.
CPU: Celeron 430, 1.8 GHz
RAM: 2 GB
Disk: 1 TB Seagate ST31000528AS
Tunerkort: 2 stk. Mystique CaBIX-C2, købt på dvbshop.net (Tyskland). Det er PCI kort, magen til "KNC One" kortet som iflg. MythTV's Wiki "bare virker". Og det gør de. Der sidder en Phillips SAA7146 chip i.

Disken er partitioneret med 10GB til rod-filsystem (ext4), 50 GB til /var (ext4), 1 GB swap og resten til /var/lib/mythtv (xfs).

Bundkortet har indbygget grafikkort (Intel G31 - ikke specielt fantastisk, men OK til en server) og gigabit Ethernet.

Den bruger overraskende lidt strøm, ca. 35 Watt ved normal drift.


Frontend
Jeg er endt med at købe en Acer Aspire REVO R3600, som er en "net-top" type PC. En lille flad madkasse (, som indeholder en Atom 230 CPU (1.6 GHz). et NVIDIA ION grafikkort med HDMI, 2 GB RAM og en 160 GB harddisk.

Der er både wi-fi og Ethernet i, men wi-fi delen opgav jeg ret hurtigt - der er vist nogle driver problemer med Linux. Og så er mit wifi net ikke godt nok til at klare streaming af HD-TV, så det blev med et kabel ned gennem gulvet til kælderen.

Forsøgte at bakse med en Sony PS3 Bluetooth fjernbetjening. Det siges at kunne virke, men det lykkedes ikke for mig. Endte med at købe en Soundgraph IMON Knob infrarød remote, som virker upåklageligt. Designet er dog noget som kun en ingeniør kan elske...


Software
Jeg startede med en hjemme-konstrueret Ubuntu 9.04 + mythtv pakker fra et andet repository for at få VDPAU support. Har nu installeret Mythbuntu 9.10, og det virker "out of the box".


Tilføjelse 28.10.2010
Fjernbetjeningen er blevet skiftet ud med en 'Hauppauge WinTV Media Center Remote Control Kit' fra Linuxshoppen. Kan det samme, og ser meget pænere ud sammen med Sony-remoten til fjernsynet.

Har også eksperimenteret med DVB-T tunere (luft-båret DVB signal). Et 'Hauppage WinTV NOVA-T 500' PCI kort virker fint, og har den fordel at der er to tunere i - d.v.s. man kan optage alle de gratis TV-kanaler i DK med bare sådan eet kort. Der følger en fjernbetjening med kortet, men den har jeg ikke fået til at fungere ordentligt - Linux reagerer på den, men den opfattes som et keyboard, så det er reelt kun piletasterne, der virker.

Jeg har haft lidt problemer med signal-kvaliteten på det sidste. Efter at have bakset rundt med kabler, signal-splittere, gen-indstilling af TV-tunere osv fandt jeg ud af at min antenneforstærker opførte sig underligt - jeg havde faktisk bedre signal uden forstærkeren end med! Hos den lokale antennepusher målte de på den, og jo - den var ikke helt død, men i stykker så den forvrængede signalet. En ny forstærker blev sat på, og alt er nu godt igen.

Last edited by storner (28-09-2010 10:01:42)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB