MythTV.dk

Dansk MythTV forum og hjemsted for den danske oversættelse af MythTV

You are not logged in.

#1 10-03-2010 19:37:03

Miwer
Member
Registered: 09-03-2010
Posts: 31

1 backend+frontend, samt 1 frontend

Hey,

Her er mit setup - jeg kan sige på forhånd, at det efterhånden trænger til en ordentlig overhaling. Se lidt om mine planer længere nede.


Backend + frontend (kontor)
------------------------------------
Hardware:
* Kabinet: Purple Server tower fra Noise Control, bestemt ikke stuevenlig, men dejlig støjsvag.
* Asus K8V SE Deluxe
* AMD Turion 64 MT-30, 1.6 GHz
* 1 GB RAM
* 20 + 250 GB harddisk i støjdæmpende ophæng
* LiteOn DVDRW SOHW-1693S
* Hauppauge WinTV PVR-500 (2 * analog tuner, 1 * analog radio)
* Winfast DTV2000 H (1 * DVB-T, 1 * analog) - benyttes ikke i skrivende stund.
* Microsoft MCE Remote USB

Software:
Gentoo Linux
MySQL database til mythconverg
Mythtv trunk
Plugins: mytharchive mythmusic mythvideo mythweather mythweb
TV kilde: 1, analog signal via kabeltv fra Yousee - planlægger at gå over til DVB-C når jeg får fat i en tuner.

Noter:
* Server kører 24/7/365 (hoster også mail server, router/firewall, samt andet crap smile)
* Downloader og importerer EPG data i XML format fra OnTV.dk, via cron job (XMLTV er yt)
* Central storage af optagelser, film, musik, oma. (samba shares)
* Fjernadgang via mythweb

Frontend (stue)
--------------------
Ikke aktiv i skrivende stund pga. manglende netværk.

Hardware:
Kabinet: Stuevenligt Amitech SlimPC kabinet skaffet som "reservedel" smile
Asus P4GE-MX (tror jeg nok)
P4 2.8 GHz
512 MB RAM
80 GB harddisk
Hjemmelavet IR modtager på seriel port indbygget, med remote power-on support (PIC baseret, indbygget i kabinettet)
Noname 9-in-1 universal fjernbetjening fra Aldi tror jeg

Software:
Mythtv trunk
Plugins: mytharchive mythmusic mythvideo mythweather


Fremtidsplaner
--------------------
Stort set alt skal udskiftes, og jeg har ikke helt overblik over det endnu, så tips og gode råd er velkomne.

Backend:

Jeg overvejer at introducere virtualisering, så jeg kan have en opdeling af de forskellige roller (router/firewall, mail/web server, mythtv backend/frontend, misc). Samtidigt kunne jeg også godt tænke mig at den brugte endnu mindre strøm end min nuværende server (110-120W eksl. skærm).

Er ikke helt sikker på at et Zotac IONITX-A eller -F vil være en god kandidat til dette, men jeg ser nogle fordele i dette board: ultra lavt strømforbrug (meget vigtigt, da den skal køre 24/7), wireless support (meget vigtigt, da den skal være router/firewall med wireless), ganske god grafikkort (til mythtv frontend og medie afspiller), støjsvagt (ikke så vigtigt på et kontor).

Skal have DVB-C, så her skal jeg finde en egnet tuner... det skal formodentlig være en USB tuner.

Forslag til alternative opsætninger modtages gerne.

Frontend:

Her tænker jeg faktisk samme board som til serveren - her er jeg ikke så meget i tvivl, om at den ville kunne klare jobbet. Den skal selvfølgelig være 100% lydløs, så vi snakker disk-less og boot fra netværket (serveren). Stue-venligt kabinet (har fået fingrene i et af de der billige Compucase 8K mini-ITX kabinetter). Eneste jeg ikke lige har styr på er, hvordan jeg skal klare fjernbetjeningen af den. Jeg vil gerne kunne tænde PC'en med denne, og om muligt skal der helst ikke ligge med klods af en modtager ved siden af kabinettet.

... og frontends skal jeg nok have et par stykker af, gerne ensartet opsætning smile

Offline

#2 11-03-2010 01:14:10

Kenni
Administrator
From: trunk/mythtv/i18n
Registered: 17-02-2010
Posts: 639
Website

Re: 1 backend+frontend, samt 1 frontend

Miwer wrote:

* Hauppauge WinTV PVR-500 (2 * analog tuner, 1 * analog radio)

...radio...det havde jeg helt glemt at den havde. Har du det opsat? Jeg havde engang tilbage i MythTV 0.17-0.18 manuelt lavet en XML-menu i MythTV, som kaldte et eksternt script. Senere kom MythFM, som jeg vist aldrig fik til at køre. Har du radioen opsat?

Når man tænker over det, er det vel egentligt også oldnordisk at trække FM ind i ens internet-forbundne mediacenter smile

Er ikke helt sikker på at et Zotac IONITX-A eller -F vil være en god kandidat til dette, men jeg ser nogle fordele i dette board: ultra lavt strømforbrug (meget vigtigt, da den skal køre 24/7), wireless support (meget vigtigt, da den skal være router/firewall med wireless)

Du skal være opmærksom på at Atom N-serien ikke har VT-x understøttelse, der skal du op i Z-serien. Hvis du er tilfreds med Xen til paravirtuelisering, så er den sikkert fin nok, hvis du altså ikke kører for krævende ting.

Men, wireless i Zotac's ION boards skulle ikke fungere ret godt...prøv at se Koch's MythTV setup, han har opgivet det integrerede wireless kort og smidt et andet i. Jeg mener at han gjorde det pga. dårligt signal, men prøv at spørge ham.

Her tænker jeg faktisk samme board som til serveren

Dén kan jeg godt stå inde for - både min desktop og frontend er baseret på IONITX-A.

... og frontends skal jeg nok have et par stykker af, gerne ensartet opsætning smile

PXE boot er vejen frem...det tager ikke mange sekunder at klone frontends, når en frontend pludselig bare er et bibliotek på din server smile

Mvh.
Kenni

Offline

#3 11-03-2010 14:28:14

Miwer
Member
Registered: 09-03-2010
Posts: 31

Re: 1 backend+frontend, samt 1 frontend

Kenni wrote:

...radio...det havde jeg helt glemt at den havde. Har du det opsat? Jeg havde engang tilbage i MythTV 0.17-0.18 manuelt lavet en XML-menu i MythTV, som kaldte et eksternt script. Senere kom MythFM, som jeg vist aldrig fik til at køre. Har du radioen opsat?

Ja, det har jeg faktisk - men jeg bruger det ikke, efter jeg fandt ud af, at min server lavede random hard reset når jeg hørte radio. Jeg har ikke gidet bruge tid på at forfølge det, så jeg ved ikke om det er kernen, ivtv driveren, eller hvad der ellers kan være årsag til det.

Jeg har sat min TV kilde op med et ekstern tuner script, og tilføjet kanalerne som alm. tv kanaler med de rigtige frekvenser indtastet (i 1/10 Hz - f.eks. 939 for P3) - så kører det som alm. live tv bare med sort billede.

Eftersom radiotuneren går ind over den ene tv tuner, er jeg nødt til at bruge scriptet også til at tune på TV delen, men det er ikke noget problem - scriptet kender fint forskel på tv frekvenser og radio frekvenser.

Kenni wrote:

Når man tænker over det, er det vel egentligt også oldnordisk at trække FM ind i ens internet-forbundne mediacenter smile

Enig... men var nemmere synes jeg... smile  Har også prøvet at få mythstream til at virke, men det går bare ikke når man kører trunk. Den følger ikke rigtig med synes jeg. Det kan være det ville hjælpe hvis jeg havde adgang til SVN på den også, men det har jeg ikke lige fået kigget nærmere på.

Kenni wrote:

Du skal være opmærksom på at Atom N-serien ikke har VT-d understøttelse, der skal du op i Z-serien. Hvis du er tilfreds med Xen til paravirtuelisering, så er den sikkert fin nok, hvis du altså ikke kører for krævende ting.

Tak for tippet... min single-core 1.6Ghz kører fint alle de services jeg har kørende på den... Jeg har dog en flaskehals på mængden af RAM, men der skal bare noget mere i smile

Mvh.
Michael

Offline

Board footer

Powered by FluxBB